U bevindt zich hier:
Wat is het Verbond van Zorgverzekerden (VVZ)?

Het Verbond wil namens zijn deelnemers invloed uitoefenen op de kwaliteit van de zorg en de hoogte van de premies. Het VVZ is een stichting en kent een ideële doelstelling. Ze dient geen enkel commercieel doel. Deelnemers kunnen zonder risico of verplichting van het aanbod van het VVZ gebruik maken. Hoe meer mensen zich als deelnemer aanmelden, hoe succesvoller het VVZ kan opereren. En wie wil er nu niet profiteren van een voordeel zonder dat 't geld kost?

De VVZ vindt, dat niet twee (de overheid en zorgverzekeraars), maar drie partijen (dus ook u, zorgvrager) een belangrijke rol moeten spelen. Ook de (huis)artsen in Nederland delen die mening en worden nauw betrokken bij de activiteiten van het VVZ.

Zo vormt het Verbond mede namens u, de zorgvrager, een sterk collectief naar de Minister van Volksgezondheid en Welzijn en de zorgverzekeraars in Nederland.

Wat kan het VVZ voor u betekenen?
Door lid te worden van het VVZ bepaalt u mee hoe het zorgbeleid er uit ziet.


Klik hier voor meer informatie over het VVZ .

Het VVZ aanbod
Het Verbond is er in geslaagd met drie verzekeraars collectieve contracten af te sluiten. Klik hier om het aanbod te bekijken.

Zorgpremie Stad Holland 6 euro omhoog

Klanten van zorgverzekeraar Stad Holland gaan in 2013 € 0,50 meer per maand betalen voor hun basisverzekering. Ook de premies van de aanvullende verzekeringen stijgen bij de intermediaire verzekeraar uit Schiedam licht. Eerder maakte 'zusterbedrijf' DSW bekend de premie voor de basisverzekering gelijk te houden.
Lees hier verder...

Onderlinge 's-Gravenhage in december provisieloos

Levensverzekeraar Onderlinge 's-Gravenhage voert per 7 december, vooruitlopend op het provisieverbod voor complexe producten, provisieloze tarieven in voor alle levenpolissen die op of na die datum worden gesloten.
Lees hier verder...

'Overstap naar goedkopere verzekering niet altijd mogelijk'

Kiezen voor een goedkopere verzekering om op die manier de hogere assurantiebelasting te omzeilen is voor ouderen vaak geen optie. Dit stelt ouderenbond Anbo in een reactie op een verhoging van de belasting van 9,7% naar 21%. Eerder had de Consumentenbond al geadviseerd om dubbele en nutteloze verzekeringen op te zeggen.
Lees hier verder...


Klik hier voor meer nieuws over verzekeren